Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a făcut o serie de precizări importante pentru DCNews, după ce polițiștii au început miercuri renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile locale de anul trecut.

Primul pas este reprezentat de preluarea sacilor cu voturi, saci care au fost depozitați la Tribunalul București. Întregul proces este filmat în permanență.

„Miercuri a început operațiunea de transport de la Tribunalul București, unde se aflau depozitate respectivele efecte electorale, adică sacii respectivi, către Poliția Capitalei. Toată operațiunea este filmată, din ceea ce a spus domnul procuror. Probabil, se va încheia în cursul zilei de astăzi, când va exista o întâlnire între domnul procuror și cei zece polițiști, echipa care urmează să facă renumărarea. Se va stabili o metodologie pe baza căreia se va funcționa. Trebuie precizat faptul că cei care efectuează renumărarea nu au cunoștință de conținutul proceselor verbale în momentul la care au fost consemnate rezultatele alegerilor, astfel încât renumărarea va fi făcută efectiv pe baza a ceea ce se află în saci. Și, la final, rezultatele vor fi confruntate cu ceea ce s-a consemnat și în cele din urmă s-a înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă”, a spus, pentru DCNews, avocatul Mihai Drăgan.

„Inițial, s-a estimat că procesul de renumărare va dura aproximativ două luni. Domnul procuror și echipa sa speră să termine mult mai repede, într-o lună de zile”, a subliniat Mihai Drăgan.

„Cert este că, fără a face nicio acuzație, dincolo de modul în care s-au desfășurat alegerile și ceea ce am văzut cu toții pe înregistrările respective – fiecare interpretează în modul lui -, este bine că vom afla exact cum a stat situația și vom avea o imagine de ansamblu”, a precizat avocatul.

Ce urmează dacă se va dovedi că a fost fraudă
Întrebat ce urmează în cazul în care se va dovedi că a fost fraudă, Mihai Drăgan a făcut următoarele precizări: „Dacă se va dovedi fraudă la vot, urmează mai multe demersuri. În continuare, domnul Tudorache are pe rolul instanțelor judecătorești trei cauze care vizează rezultatul alegerilor. Bineînțeles că rezultatele procesului de renumărare vor fi folosite, dacă va fi cazul, în acele demersuri judiciare. În cele din urmă, dacă se constată că a fost fraudă la alegeri, se va încerca reluarea lor.”

În tot acest timp, Clotilde Armand se laudă ca da oameni afara din cladire.

”Angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) sunt foarte supărați pentru că am decis mutarea acestora din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4, în sediul respectiv vreau să construim viitoarea Școală Regală. Sunt aproape 100 de angajați. O parte sunt relocați în Piața Mureș și o altă parte în clădirea din Șoseaua Odăi.

Astăzi am aflat uluită că toți acești angajați beneficiau încă din anul 2016 de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nici o problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mic decât limitele legale.

Pentru a nu exista alte îndoieli cu privire la siguranța cetățenilor și implicit a angajaților, am cerut tuturor subordonatelor și direcțiilor primăriei care plătesc acest spor de antenă în valoare de 15% din salariu, să-și actualizeze expertizele de măsurare a radiațiilor cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Tot astăzi, am solicitat ANCOM să verifice dacă există vreo problemă cu nivelul radiațiilor în imobilul din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 pentru a nu fi o problemă cu proiectul Școlii Regale.

Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli”, a scris Armand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *