Florin Cîţu este destul de speriat, potrivit surselor politice. El a mers de urgență la Ministerul Energiei pentru a discuta cu ministrul Virgil Popescu despre situaţia minerilor care protestează de mai multe zile. Premierul Florin Cîţu a mers de urgenţă la Ministerul Energiei pentru o şedinţă pe tema protestului minerilor, informează România TV. Vineri dimineață reprezentanții minerilor au avut discuții și cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roșu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvență, cât și a directorului general Samuel Dioane. Acesta din urmă e în funcție încă din vara lui 2018, fiind numit director general cu susținerea PSD. Odată cu schimbarea puterii, Dioane a trecut la PNL.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie. Minerii nu au fost de acord cu întârzierea şi au declanşat o serie de proteste, culminând cu autoblocarea a aproximativ 100 dintre ei la Mina Lupeni, în urmă cu peste 48 de ore. De asemenea, aceștia mai cer plata tichetelor de masă și a transportului la locul de muncă.

„Drepturile restante ale angajaţilor noştri privind transportul (la locul de muncă – n.r.) sunt în valoare de 2 milioane de lei, tichetele de masă sunt 8 milioane de lei. În total, 10 milioane de lei. Şi mai intervine plata (salariilor – n.r.) care este de 8 milioane de lei. Necesarul nostru astăzi ar fi 18 milioane de lei, ca să rezolvăm problemele”, susține directorul general al CEH, Samuel Dioane.

CEH a rămas fără o parte din venituri de la 1 ianuarie 2021, după ce pierdut 7 milioane de lei lunar, reprezentând sumele de bani provenite din serviciile de sistem şi din ajutorul de stat pentru Mina Lonea. Potrivit administratorului special Cristian Roşu, cu aceste sume se puteau asigura circa jumătate din banii de salarii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *