Co-președintele Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș, a fost întrebat despre scandalurile și disputele pe tema banilor din interiorul coaliției de guvernare cu PNL și UDMR.

Invitat la Digi 24, Dacian Cioloș a fost întrebat despre disputele din interiorul coaliției, răspunzând iritat: „Nu știu despre ce dispute vorbiți. Eu tot aud zilele astea «scandaluri, dispute»”.

Moderatorul emisiunii a lămurit subiectul, dând exemplu disputele pe irigații dintre Cristian Ghinea și Florin Cîțu. „Da, și care e [problema]? Eu nu l-am auzit pe Cristian Ghinea, am discutat ieri cu Cristian Ghinea. În planurile pe care le-am văzut acolo sunt câteva milioane de euro pentru irigații. Cristian Ghinea își pune întrebarea și eu mi-o pun, va trebui împreună să găsim formulele cele mai bune: «Care e modalitatea cea mai eficientă de a cheltui acești bani?»”.

Întrerupt de moderator, Cioloș a răspuns iarăși deranjat: „Numai puțin, să-mi termin ideea. Nu e suficient să bifăm că am absolvit milioane de euro pe sisteme care sunt ineficiente. Să investești acum să modernizezi niște sisteme care pompează apă din Dunăre pe terase, în sus, cu costuri energetice, e firesc să-ți pui întrebări. Sunt discuții care vor avea loc cu oameni cu expertiză să vedem ce alte sisteme de irigații mai moderne există pe piață”.

Încheind împăciuitor, Cioloș a adăugat: „Sunt discuții firești. Nu sunt scandaluri, dispute, certuri. E vorba de bani publici”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *