Deputatul Victor Ilie (USR) i-a asigurat colegei de partid Clotilde Armand o vizită din partea Curții de Conturi, în încercarea de a o apăra într-o emisiune televizată.

„De ce credeți că nu răspunde doamna Clotilde Armand la chestiunile care ar putea să lămurească această utilizare an de an a formulei PFA?”, a întrebat Adrian Ursu, după ce a dezvăluit că Primarul Sectorului 1 înființează și desființează anual PFA-uri pentru a-și prezenta finanțele, la Antena 3. Jurnalistul a precizat că Armand nu răspunde la solicitările presei.

„Nu știu când ați întrebat-o, dar sunt convins că programul unui primar care vrea să reformeze administrația locală este extrem de încărcat”, a răspuns inițial Ilie. „Sunt convins că este ocupată și sper că va răspunde. Nu știu cât de des a fost contactată, eu sunt pentru ideea că trebuie să răspundem presei, mai ales când sunt acuzații de genul acesta”.

Avocatul Gheorghe Piperea, invitat și el în emisiune, a dat o informație de breaking news: avocatul care a reprezentat-o pe Armand în procesul cu Daniel Tudorache este acum angajat juridic al Primăriei Sectorului 1.

După mai multe încercări de a apăra această acțiune a edilului de la Sectorul 1, deputatul Ilie s-a scăpat: „Curtea de Conturi ar trebui să verifice oportunitatea cheltuielilor, sunt absolut de acord”.

„Vedeți că sesizați organele? Spuneați că este greșit că am sesizat noi trei instituții la începutul emisiunii, deci o adăugăm și pe a patra. Curtea de Conturi să vină să o verifice pe Clotilde Armand, o spune chiar deputatul Victor Ilie de la Uniunea Salvați România!”, a remarcat Ursu.

„Știu că există o instituție, pe numele ei ANI (Agenția Națională de Integritate, n.r.), care este activă”, a transmis și Carmen Hărău (PNL), apropo de discuția anterioară.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *