Premierul Florin Cîțu a oferit detalii despre cazul lui Gabriel Musteață, cel care a fost dat afară de la ”Apele Române” după ce a dezvăluit cazul chelneriţei angajate pe filieră politică, pe un post pentru care nu avea calificare.

Potrivit premierului, inginerul nu a fost dat afară, ci a refuzat un post care i s-a oferit în urma reorganizării din noiembrie 2020, adică înainte de reportajul Recorder.

“Ştiţi foarte bine că am reacţionat şi imediat am trimis Corpul de Control acolo. Referitor la celelalte informaţii, a fost şi un comunicat al Ministerului Mediului. Înţeleg că s-a făcut o reorganizare anul trecut, în 3 noiembrie, prin care a fost desfiinţat postul.

I s-a oferit alt post şi nu l-a acceptat. Am vorbit cu ministrul Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluţie în discuţiile cu domnul respectiv. Dar nu a fost acum dat afară, nu a fost o decizie care s-a luat acum. Este o informaţie pe care aş vrea să o corectez în spaţiul public. Nu a luat nimeni decizia de a-l concedia pe domnul respectiv în acest moment. Decizia a fost luată anul trecut, prin reorganizare. I sa oferit alt post, a refuzat şi acum a ajuns la finalul perioadei în care putea să opteze pentru alt post”, a precizat premierul.

Acesta a mai precizat că se caută soluții în acest caz. De asemenea, Premierul Cîțu a spus că nu se vor opri aici controalele:

“Domnul Tanczos Barna este în legatură şi vom avea mai multe informaţii în perioada următoare. Nu mă opresc aici. Am spus foarte clar că oprim nepotismul în acest mandat. Dar nu le putem face peste noapte. Cum este semnalat un caz, aţi văzut, reacţionez imediat şi vor urma măsuri”, a declarat Cîţu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *