Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp, iar propunerea a fost făcută de Claudiu Târziu și Sergiu Lavric. Informația a fost confirmată oficial de deputatul AUR Dan Tănasă. Surse din interiorul partidului spun că în interiorul partidului au existat mai multe încercări de a o exclude, însă abia acum decizia a fost luată de forul de conducere al partidului. În ultima perioadă, senatoarea s-a aflat în atenția opiniei publice prin gesturile sale de sfidare a regulilor anti-COVID.

Știripesurse.ro notează: Senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), potrivit unor surse politice. Alianța AUR – Neamul Românesc a luat oficial sfârșit. Liderii AUR, Sorin Lavric și Claudiu Târziu, au luat decizia excluderii Dianei Șosoaca, cea mai proeminentă figură venită din partidul lui Ninel Peia. Șosoacă e acuzată de relații mult prea apropiate cu senatorii altor formaţiuni și nerespectarea regulilor în interiorul grupului parlamentar.

Țipete s-au auzit din interiorul grupului parlamentar de la Senat în urma ședinței de plen de astăzi. O voce foarte asemănătoare cu a Dianei Sosoaca spunea că pe ea nimeni nu o conduce și nu îi dă ordine. Prima reacție publică a senatoarei a venit pe pagina de Facebook unde îl acuza pe Sorin Lavric de misoginism, motiv care ar sta in spatele hotărârii de excludere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *